Programma


Mindfulness ervaring.
Of je nu nieuwsgierig bent wat mindfulness voor je kan betekenen of dat je je mindfulness praktijk wil opfrissen en verdiepen, onze mindfulness reizen zijn geschikt voor iedereen. Ervaring is niet vereist. Je leert (nog) bewuster in het hier en nu aanwezig te zijn door de mindfulness groepssessies, 1 op 1 mindful meditatie momenten, yoga en beeldhouwen, het lekkere eten en niet te vergeten de ruige natuur en een flinke dosis rust.

Mind & hart.
Sabine is gecertificeerd mindfulness trainer & coach, ze geeft mindfulness training volgens internationale richtlijnen ( MBSR mindfulness based stress reduction, MBCT mindfulness based cognitive therapy, MBCL mindfulness based compassionate living) en blijft continu leren van zowel Harvard wetenschappers Ellen Lang & Dan Siegel als de oorspronkelijke lessen van de Boeddha en hedendaagse wijsgeren als de Daila Lama, Eckhart Tolle en Deepak Chopra.

Speelsheid & mildheid.
Aan de hand van de BIG 5 maken we een innerlijke safari tijdens de mindfulness sessies. Praktisch, open en met speelsheid, zo begeleidt Sabine de sessies die zeer bruikbaar zijn om in je dagelijks leven in Nederland te integreren. De mindful 1 op 1 coachmomenten van Sabine geven extra ondersteuning om los te komen van je persoonlijke verhaal. De yoga sessies vergroten je aanwezigheidskracht en lichaamsbewustzijn; en versoepelen je spieren! De yoga van Lucy is in de shivananda traditie een hele oorspronkelijke, milde en mindful vorm ook geschikt voor beginners. Lucy is een wijze, sprankelende en levenslustige vrouw met een flinke dosis levenservaring.

Creativiteit.
In het creatieve proces, het beeldhouwen aan het strand zul je ervaren hoe het is om helemaal aanwezig te zijn in het moment. Een oergevoel. Dichtbij de natuur. Gedachten lossen op als de zee met je haren speelt en je handen de steen vijlen. Natuurlijk zijn ook in dit proces je persoonlijke patronen zichtbaar. Yvon begeleidt je in het beeldhouwen, met een flinke dosis humor en haar natuurlijke mindful, empatische en enthousiaste manier van zijn.

Fysiek
De basis voor een gezond mens is simpel: beweging, goede voeding en rust. Met de yoga en de wandelingen komt je aan genoeg beweging toe. Veel mensen vinden het fijn om ’s ochtends of ’s avonds in alle rust een extra wandeling te maken langs het strand of een stukje de bergen in. Mick is onze nuchtere en zorgzame kokkin die graag verse en biologische producten gebruikt. Ook onderhoud ze contacten met de locale superkoks uit Las Negras en verrast ons regelmatig met een specialiteit uit het kleine authentieke vissersdorp. Soms zijn er zoete toetjes, soms is er gezond fruit. Dit is zeker geen detox reis maar een combinatie van gezond en bourgondisch eten. De alcohol laten we deze week staan. Om je brein en lijf helderheid en rust te gunnen. Die rust bouwen we ook in het programma in middels een siësta, pauzes tussen de programma onderdelen en de dagafsluiting rond half tien.

Groepsreis
Dit is naast een groepsreis vooral jouw reis. Je bent vrij om te kiezen uit het programma wat bij je past: extra rust, een extra gesprek of een keer een hapje eten in je eentje in alle rust; voel je thuis om te luisteren en te handelen naar je eigen wensen.

Mindfulnessreis programma

Zondagmiddag of avond aankomst
tapasbuffet

Ochtendprogramma
08.00 uur Thee & fruit.
08.30 uur Yoga
09.30 uur Ontbijtbuffet.
10.30 uur Mindfulness teachings & meditaties ( 1.5 tot 2 uur)
13.00 uur Lunchbuffet.

Middag programma – siesta +
Maandag & Dinsdag
Massage.
Verdiepingsmeditatie.
Begeleide wandeling in de omgeving.
Woensdag
1 op 1 Mindful coachmoment
Verdiepingsmeditatie.
Workshop: beeldhouwen aan zee.
Donderdag
Stilte wandeling en meditatie & lunch op het strand.
Vrijdag
1 op 1 Mindful Meditatie Moment.
Verdiepingsmeditatie.
Workshop: beeldhouwen aan zee.
Zaterdag
Vrije dag & Expositie & BBQ met bubbels.

Avond programma
20.00 uur – diner ( Er wordt geen alcohol geschonken.)
21.00 uur – meditatie ( 15 minuten/half uur )

Zondag vertrekdag
Ontbijtbuffet & na de lunch vertrek.

VERDIEPING
Voor mensen met ruime mindfulness ervaring is er dagelijks een verdiepingsmeditatie. In de teachings worden mindfulness, heartfulness en vipassana wijsheden en oefeningen gecombineerd welke je leven lang verdieping kunnen brengen. Verschillende deelnemers hebben de reis al meerdere malen geboekt.