Schilderen & tekenen


De natuur van Andalusië is een overweldigende natuur, rijk aan kleuren, helder licht en glooiingen.
In deze schilderworkshop zal de natuur het uitgangspunt zijn om toe te werken naar een eigen (vrije) vormgeving.
Het programma zal 5 dagen duren. We zullen beginnen met het schilderen vanuit je eigen kennis en ervaring, met de natuur als inspiratiebron. Van daaruit zullen we persoonlijke doelen vaststellen om zo bijv. steeds losser te gaan schilderen, om misschien zelfs tot een abstracte weergave te komen. Maar het kan ook zijn dat je juist vanuit je beginpunt naar een fotorealistisch werk wilt toewerken. Het hangt van je persoonlijke wensen en doelen af hoe de week eruit zal zien, de oefeningen en begeleiding zal op je persoonlijke wensen afgestemd worden.

Meer over de workshop Schilderen en tekenen.
Het gaat een energieke week worden, waarin je je creatieve mogelijkheden gaat verkennen onder de enthousiaste en vakkundige leiding van Wendela van Lynden. Beginners zullen met verschillende technieken van kijken, schilderen en tekenen vertrouwd gemaakt worden. Voor gevorderden biedt deze workshop mogelijkheid tot verdieping van voorkeuren van techniek en thema. Regelmatig zal er een korte inleiding over kunstgeschiedenis worden gegeven.  Ook is het mogelijk om een aangepast programma te krijgen voor een aantal dagdelen.

De workshop is van zondag t/m donderdag, i.p. van ca. 9.30-13.30u. Deelnemers aan de workshop Schilderen & Tekenen verblijven in een Moors appartement op enkele meters van de Middellandse Zee, in Andalusië, Zuid Spanje.
Max. aantal cursisten : 12

IMG_7118-001
Docent Wendela van Lynden
Wendela van Lynden volgde 5 jaar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het abstraheren en experimenteren met verschillend materiaal op doek is een belangrijk uitgangspunt in haar werk. Wendela geeft al jaren met veel plezier schilderles, waarbij haar motto is dat je niet uit moet gaan van het maken van een mooi plaatje, maar dat het werk interessant moet zijn door vorm, kleur en het gebruikte materiaal. In haar lessen zal daar ook de nadruk op liggen. Wendela is lid van Kunstenaarsvereniging Flevoland. Meer informatie over Wendela kun je vinden op www.wendelavanlynden.nl

 

 

 

Vragen hierover? Mail of bel gerust!

contact: Yvon vd Weide      yvonvdweide@gmail.com       +31 623735241